Uusin lehti

Koti ja maaseutu 3/2017

Korvapuusteja EU:n ytimessä

Merimieskirkko ja erityisesti sen kahvila ja puoti ovat ulkosuomalaisten kohtaamispaikka ja Suomi-keidas keskellä Brysseliä. Kahvila ja puoti ovat varainhankinnan keino, jolla rahoitetaan merimieskirkon työtä yhteisönsä parissa. Monille ulkosuomalaisille on tärkeää, että arjessa on mahdollisuus olla yhdessä muiden suomalaisten kanssa ja puhua asioista omalla kielellä. Kirkko järjestää messuja, jumalanpalveluksia ja rippikouluja sekä auttaa ihmisiä elämän ongelmakohdissa.

Ompele haaremihousut itselle ja lapselle

Ompele rennot haaremihousut, joissa on tilaa vaikka jumpata. Yksiväriset housut saavat kontrastia värikkäästä resorista. Kuosikankaalla voi leikitellä niin villisti kuin omaa tai käyttäjän silmää miellyttää.

Irti väkivaltaisesta parisuhteesta

Väkivalta hivuttautuu parisuhteeseen usein vähitellen. Se voi olla henkistä tai fyysistä. Pelko on hyvä mittari sille, mikä voidaan laskea väkivallaksi. Jos joutuu pohtimaan tekemisiään toisen kautta ja olemaan jatkuvasti varuillaan, voidaan puhua väkivallasta. Tärkeintä on, ettei jää yksin, vaan hakee rohkeasti apua.

Keltainen puutalo hurmasi Niemiset

Perinnerakentamiset opit kaupunkilaispariskunta hankki taloa remontoidessa. Siinä hyvänä apuna olivat Rintamamiestalo-foorumi ja Rakennusperinteen ystävät. Tyylivinkkejä ja sisustusideoita löytyi Instagramista. Perinteiset LVI- ja sähköliikkeet osasivat neuvoa perinneremontoinnissa.

Suunnittele helppo piha

Yhä useampi haluaa pihan, jossa koko kesä ei hukkaannu pihatöihin. Hyvällä suunnittelulla ja oikeilla kasvivalinnoilla syntyy näyttävä piha, jossa pihan haltija voi keskittyä kasviharrastukseensa tai vain nauttia vihreydestä. Maa- ja kotitalousnaisten asiantuntija Marika Turpeinen antoi neuvot helpon pihan suunnitteluun.

Hei rullaati rullaa

Vappuun erityisen hyvin sopivat perunaserpentiinit syntyvät ilman vehnäjauhoja ja käyvät siksi hyvin gluteenitonta ruokavaliota noudattaville. Katso video perunaserpentiinien teosta. Ohje löytyy täältä.

Muut tämän lehden jutut

Rakennusalalta maaseutuyrittäjäksi
Porojen ja matkailun mailla
Munia omasta kanalasta
Huolettoman tarhurin kasvivalinnat
Apua, lapseni on lihava!
Elintarvikkeiden vierasaineet
Kuuma kuihduttaa suonikohjut
Kevätmetsän aarteet
Virvon, varvon varpupaistia

Joka numerossa

Pääkirjoitus: Teitkö jo maisemateon, kerro siitä meille!
Kodin ikkuna
Krypto/Ristikko
Lukijakilpailu
Kolumni
Me maa- ja kotitalousnaiset

Uutena kolumnistinamme on aloittanut kirjailija-puutarhuri Mari Mörö.

Jaa