Toimintavinkit

Toimintavinkit

Vinkkejä yhdistyksen toiminnan suunnitteluun

Ammentakaa ideoita yhdistyksenne toimintaan!

Maa- ja kotitalousnaisilla on vuosittain yhdistyksille suunnattu valtakunnallisia kampanjoita, joita voidaan hyödyntää vuoden toiminnoissa kaikissa yhdistyksissä. Mukavalla toiminnalla tavoitetaan myös muita ihmisiä, jotka voivat olla kiinnostuneita toiminnastamme. Mielenkiintoisia kampanjatapahtumia voi myös hyödyntää yhdistysten jäsenhankinnassa.

Risteily Ahvenanmaan sadonkorjuujuhlaan

Hukkaruokapöydät
Tammi-helmikuun vaihteessa kannattaa käynnistää yhdistystoiminta järjestämällä Naisvoimaa-viikolla hukkaruokapöytä havahduttamaan ihmiset ruokahävikin vähentämiseen. Katso ohjeet. Hukkaruokapöytiä voi toteuttaa pitkin vuotta, jollei ehdi   mukaan Naisvoimaa -viikolle.

Roskareippailu
Ukosta Impiin 4.4. - 11.6.2019 yhdistetään liikunta ja ympäristön siivous Roskareippailuissa.

Tapahtumat jätelaitosten kanssa
Jätteiden asianmukaisen käsittelyn tiedon lisäämiseksi kannustamme yhdistyksiä olemaan yhteyksissä paikallisiin jätehuoltolaitoksiin ja olemaan yhteistyössä mm. Jätteiden yö tai vastaavissa -tapahtumissa, joita osassa jätehuoltolaitoksissa järjestetään. Yhdistykset voivat myös järjestää omia tapahtumia ja kysyä jätehuoltolaitoksista  asiantuntijaa tapahtumaan. Huolehtikaa, että viestitte tapahtumista ja innostatte myös kesämökkiläiset paikallisten asukkaisen lisäksi kuulemaan jätehuoltotietoa.

Nurkat kuntoon
Vanhoihin rakennuksiin on kertynyt vuosien saatossa mitä erilaisempaa tavaraa. Yhdistys voi siivota talkoilla kylän jonkin kohteen, jolloin työt sujuvat huomattavasti nopeammin ja mukavammin. Siivouksen yhteydessä  hyödynnetään uudelleen käytettävät tavarat ja materiaalit ja  huomioidaan poisheitettävän tavaran asianmukainen lajittelu

Loikkaa liikkeelle -liikuntakisa
Lue viime vuoden kampanjasta ja sen tuloksista.
 

Aihe liittyy myös näihin

Jaa

Ota yhteyttä